Vrijdag was de uitzending van BinnensteBuiten – een KRO-NCRV programma met ‘Dagelijkse inspiratie voor binnen & buiten’ – met als item ‘Kruudmoes Raalte’. In de hoofdrol: De Knapenvelder.
Eén van de vaste onderdelen van het programma is ‘Passie voor eten’. Culinair expert, fijnproever en chef-kok Alain Caron neemt de kijker mee naar plekken in Nederland waar bijzondere producten vandaan komen. Met deze bijzondere gerechten zet hij ter plekke een smakelijke maaltijd in elkaar.
Een spannende combinatie van smaken
Alain en de crew van BinnensteBuiten kwamen vorig jaar juni het item bij De Knapenvelder opnemen. Kruudmoes is ‘een papachtige, voedzame drank op basis van boerenkarnemelk’, dat koud of een beetje lauw wordt gegeten. Behalve boerenkarnemelk bevat de kruudmoes spek, worst, parelgort, kervel en rozijnen. Het was een spannende combinatie voor de Franse allesproever Alain… Op basis van de kruudmoes bedacht hij een heel verrassend en súperlekker gerecht.
Waarom dit item?
Omdat het een erg leuk item is natuurlijk;-) En omdat we trots zijn op De Knapenvelder, één van onze opdrachtgevers. Natuurlijk hebben wij het (conische) etiket voor de kruudmoes gemaakt.
