Hoe laat je duidelijk weten welk login-venster je voor je hebt. Als een website nog niet ‘definitief live’ kan, schermen we deze af met een extra beschermlaag. Dit kan soms verwarrend zijn als de klant zijn admin-login toepast op deze eerste schil. Daarom hebben we dit vanaf nu duidelijker opgemaakt.

Als ik een website aan het bouwen ben, doe ik dat altijd eerst lokaal op mijn eigen computer. Maar er komt een moment dat het geprogrammeerde klaar is en dat de content (tekst en beeld) er in kan. Dan verhuis ik de website naar de definitieve hostingserver, zodat deze onder zijn eigen domeinnaam te bereiken is. Daarna kunnen de content-beheerders inloggen en kan de website verder gevuld worden met berichten, teksten en foto’s. Maar een website die niet af is, wil je in het algemeen niet gelijk publiekelijk delen.
Onze oplossing is het installeren van een extra plugin waarmee we om de hele website een extra afschermlaag aanbrengen, een soort schil. We kiezen er bewust voor om dit los te koppelen van de admin-login, omdat vaak ook mensen zonder beheerrechten een preview van de website moeten kunnen krijgen. De pagina die door de plugin wordt gegenereerd verschilt echter (bijna) niet van de standaard login-pagina. Daarom hebben we een herkenbare illustratie toegevoegd, samen met een beknopte uitleg in tekst. Zo maken we inzichtelijk waar je naar kijkt.
Bewust kiezen we voor de term ‘magisch woord’ in plaats van ‘wachtwoord’. Zo blijven we weg van het idee dat het een officiële of beveiligde omgeving is. Vaak is het magische woord heel simpel, want het moet vooral werkbaar en functioneel zijn.